2014 m. lapkričio 15 d., šeštadienis

Kai draugas, jau nedraugas

Uch... Kaip senai rašyta. Trūko, tikrai trūko rašymo. Bet vis tik, net pati sau negaliu paaiškinti kodėl taip staiga dingau ir čia, elektroniniame dienoraštyje, tiek laiko nesirodžiau.

Labai, labai nepatinka mano dienoraščio dizainas. Kaip bebūtų gaila su informatika susijusiais dalykėliais nedraugauju, tad turiu tenkintis tuo, ką turiu.

Kažkoks labai niūrus ir slegiantis tas mano savaitgalis.

Įrašo pavadinimas: kai draugas, jau ne draugas. Kas tada? Tada skauda. Netgi labai skauda. Ne, šį kartą nenutiko taip, kad su tam tikru žmogumi visiškai nutraukiau ryšius ir net labas gatvėje vienas kitam neištariam, ne. Bendraujam, susirašom, neretai leidžiam laiką kartu. Bet, tiesiog, jaučiu, kad tai ne draugas, o gal būtų tiksliau pasakyti ne tikras draugas. Iš tiesų, jau gan ilgai nebežinau kuo skiriasi geriausias draugas nuo draugo. Atsimenu, kaip paprasta, bet tuo pat metu ir juokinga, buvo vaikystėje. Žinote, kaip bent pas mus buvo įprasta tapti geriausiais draugias? Tiesiog, nutardavom, kad mes jau geriausi draugai ir viskas. Viskas atrodydavo maždaug taip:
-Tu tai mano geriausia draugė.
-Na, tada ir tu mano.
-O, gerai, mes dabar visiem sakysim, kad mes geriausios draugės.
-Aha.

Ganėtinai komiška ta vaikiška "geriausio draugo" samprata tuomet buvo. Ir naivi. O kas buvo vėliau? Vėliau iškilo klausimas: kas tas geriausias draugas? Savo aplinkoje labai dažnai girdėdavau žodžius, kad draugo sąvoka nesimėtoma ir tai labai įsisavinau, galbūt net per daug.

Aš nežinau, ar aš per daug pavydi, gal per daug sureikšminu tam tikrus dalykus, per daug kabinėjuosi, nežinau. Iš vis, ar aš kalta?

Bet ką rodo tai, jog prisiminimu kertelėse daugiau atsiminimų kaip buvo skaudu, o ne tų, kaip buvo gera ir smagu. Kai atiduodi visą širdį, o vis tik svarbesnis ir geresnis ką tik sutiktasis. Ką reikia galvoti ir jausti, kai žinai, kad bet kada gali būti iškeistas į bet kurį.

Gal per daug susireikšminu?

Bet ko gero ant klaviatūros klavišų kapsinčios ašaros irgi kažką reiškia.

2 komentarai:

  1. ARIDA!!!!!! Grįžai!!! Valio valio valio valioooo!!! Vis tik gerai nusprendei :3

    Tikrai, vaikystėje viskas buvo labai paprasta, bet juk taip gali būti ir dabar? Aš pati neretai save pagaunu elgiantis taip, kaip prieš bent kokius 6 metus arba pajuntu, pamatau vaizdą prieš akis taip, kaip matydavau TADA, ir tuo metu pasidaro taaip gera..:)
    Tiesiog... mes galime turėti tai, ko norime. Viskas gali būti paprasta. Tik paprastumas irgi turi savo kainą.

    Ir neliūdėk, geriau užrašyk savo norą ir judėk pirmyn! Tikrai surasi tokį draugą, kuris bus TAS VIENINTELIS ir geriausias :))

    Šiltai apkabinu (hug)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, Aušrine! Kiek džiaugsmo atkeliavo drauge su tavo komentaru, laaaabai malonu!

      Taip, gal ir neblogai būtų lyg ir grįžti į tą nerūpestingą laiką, bet šiuo klausimu, t.y draugystės, aš į ją grįžti nenorėčiau. Buvo smagių akimirkų, o draugai buvo visi, bet tai nebuvo tikra draugystė. Neretai ji buvo paremta naudingumu, žinai, tie vaikai... Nevisada, bet būdavo ir taip. :)

      Ačiū tau!

      Panaikinti